Desire

Detta bli mitt på fredag då jag får lön. Hallelujah! Fattar ni hur lycklig jag är?! :D

+ Donkey Kong

23 November 2010/Fika och ommöblering

Hola!
I'm back och jag måste verkligen sluta skriva så sent. Det fuckar upp min datumskrivning i rubrikfältet. Det är ju egentligen den 24:e nu men dagen som jag ska skriva om är den 23:e. 

Idag har jag varit hos syrran (Jessica) och fikat. Mami, Gemma och Michaela var oxå där, mami hade nämligen varit med Gemma i skolan idag och sett hur hon har det. Tror att Gemma nog vill att jag oxå ska följa med men jag känner mig snäppet för blyg för det. 
De hade iaf haft det väldigt bra :) Vi fikade och spelade skitgubbe, ägget och twister. Så himla kul med kortspel :D  
Jag och mami bestämde även att vi ska åka på KBABs resa till julmarknaden i Liseberg. Kostar ju endast 150 kr tur och retur och då räknas inträdet in. Det är ju i princip gratis! Vi lyckades iaf få de 2 sista platserna vilket var helt otroligt lyckosamt :D Ska bli jättekul iaf. 

Nu ikväll så fick jag i skallen att jag skulle möblera om i mitt vardagsrum. Typ nio på kvällen i sann Louise stil. Jag har tröttnat på att ha det likadant som jag haft det i typ ett och ett halvt år. Ville även kunna använda min fotpall som jag inte kunnat använda sen typ i februari då jag köpte mitt nya soffbord som var mycket större än mitt förra. Efter ha slitit i typ 2 timmar så stod möblerna där jag tänkt mig men jag är lite osäker på om jag ska behålla det såhär eller inte. Får nog bo in mig några dagar och känna efter. 

Efter:
 




Vad tycks?

....

Nu ska jag avslöja en grej här på bloggen som de flesta som läser bloggen nog redan vet eller iaf gissat sig till. Ola och jag är inte tillsammans längre. Det tog slut i slutet av augusti och det har varit omväxlande skitjobbigt och omväxlande ok.
Kan lugnt säga att det är den värsta upplevelsen i mitt liv hittills, tror aldrig jag har mått så dåligt förut. 2 år som bara försvann. Mitt hjärta brast.
Tänker inte gå för djupt in i det men vi har båda sagt saker till varandra som inte var okej, vi bråkade ganska mycket och var var nog helt enkelt för olika. Jag bär lika mycket skuld som honom och jag tar till uttrycket "som man bäddar får man ligga". 

Vi hade "officiellt" en paus länge där vi har träffats ett fåtal gånger och pratat i telefon nästan varje dag. Trots att jag inte trodde det var möjligt så kanske en vänskap kommer ur den här situationen. Vi får se hur det går. Antingen blir vi vänner eller så kanske vi kan laga det. Vem vet?
Jag vet bara att detta är den enda killen jag någonsin älskat, den förste killen jag var tillsammans med och jag gav allt av mig själv till honom under vårt förhållande.

Nu har jag vant mig vid tanken, 2 år är ju ändå 2 år och jag håller på att återuppbygga ett liv utan honom. Känslan av ensamhet börjar att försvinna och jag känner mig starkare än jag gjort på länge. En bra sak som kommit ur detta är att jag lärt mig att kommunicerar mycket bättre och att inse att jag inte klarar av allt själv. Jag som alltid förtränger allt och ger mig fan på att jag ska klara det själv har sökt stöd hos min familj och mina vänner och de har ställt upp tusenfallt. Vare sig jag ringer gråtandes, om jag behöver älta igenom förhållandet eller om jag helt enkelt vill ha sällskap. Jag har insett att männsikor runt omkring mig vill att jag ska må bra och vill hjälpa, att de inte tycker att jag är jobbig eller tjatig eller min största rädsla: att jag är svag.

Jag har bra dagar då allt känns bra men jag har också dagar då saknaden blir för stor. Idag är en dag då jag saknar honom jättemycket och känner mig ensam. Men det går över det vet jag att det gör. Men det kommer att ta ett tag. Alla hjärtans dag kommer att bli skitjobbig, liksom den 14:e i varje månad då det var vårt datum som vi firade. Men jag ska inte låtsas som att allt är underbart när det inte är det. Jobbar som fan på det då jag vet att jag inte mår bättre av det. Jag måste låta mig själv bryta ihop ibland för jag blir bara starkare i slutändan.

Nu vet ni hur det ligger till. Känns skönt att vara ärlig på sin egen blogg. Allt erkänna det så att det inte blir en hemlighet vilket ger sken av att jag skäms. Anledningen till att det kommer så sent är att jag inte orkat skriva det förut. Kanske ville jag inte erkänna för mig själv att det var slut på riktigt? Jag vet inte. Det var som det var, är som det är och det blir som det blir.


Fått en flaska i huvet, legat sövd på akuten
Varit död i minuter, hela själen var bruten
Blivit jagad av snuten, varit vilsen på djupet
Jag har famlat i mörker, men i dig såg jag ljuset
Och för dig har jag låtsats, och dolt mina tårar
Med dig blir jag mindre, som gubben i lådan
Jag vägrar att inse, du sviker mig alltid
Jag gräver min grav för dig, jag är en soldat för dig

Jag tog en kula för dig, och fick en smula tillbaks
För dig ska jag, göra det tusen gånger om
Jag har givit dig allt, och jag har ingenting kvar
För dig ska jag göra det tusen gånger om
Tusen gånger om


21 November 2010/Söndag

Hola!

Idag är det söndag (eller rättare sagt måndag ifall man ska vara korrekt) och det har varit en slapp dag. Har inte gjort så mycket, vandrade omkring på Bergvik och kollade i butikerna. Hittade en ursöt pyjamas på Kappahl som jag blev sugen på men det är lite sent i månaden för att shoppa för mycket. Köpte ett par söta tofflor, ett par örhängen och mat. Wiho! Alltid lika kul att spendera pengar på mat^^
Blev iaf tacos ikväll. Underbart gott :D

Igår var jag på lunch hos mami som jag hjälpte till att laga. Kalops blev det och det har jag aldrig lagat förut trots att jag tycker om det. Tror nu att jag nog skulle kunna laga det någon dag :)
Efteråt blev det efterrätt och brädspel, en oändlig omgång monopol med mami, papi, Jessica och Gemma. Michaela var också där men är alldeles för liten för att spela^^

Efter spelandet så kollade vi på massor av "Sunes Jul" avsnitt och skrattade tills tårarna rann xD

På kvällen hade jag en riktig myskväll med god mat (entrecote med potatisgratäng, vitlöksbea och sallad med balsamvinäger) och kollade på "Sex and the City 2". En perfekt hemmakväll alltså :)

Nu till veckan ska jag försöka klämma in mig i någon grupp och spela in en film i skolan. Ni kan gissa hur glad jag är över det här? Inte alls, hatar att stå framför en kamera och det praktiska med att spela in film är inget som intresserar mig. Ville läsa om film inte tillverka den. Plus att det alltid är kul att hoppa in som ny i en grupp som varit grupp i typ två månader :P
Eh...Det blir nog bra i slutändan. Fattar dock inte varför de har en delkurs i början då de påbörjar ett arbete och jobbar med detta i typ en månad, sen påbörjas en ny kurs (=då börjar jag) och detta arbete läggs i bakgrunden. Sen när mittenkursen är slut ska det första arbetet återupptas. Därmed lämnas jag jätteförvirrad. Tydligen skulle allt detta stå i kursbeskrivningen men tyvärr är kursbeskrivningar iblan lite lulliga, iaf för mig.

Bjuder på en gammal bild som visar mina känslor angående det nya grupparbetet och kursutformningen

Nu ska jag kolla klart på "Spartacus, Blood and Sand" sedan diska, sedan sova. Godnatt people!


Nattmusik/Gryningspyromanen



Jag ser sprickor i horisonten som ingen ser
Hur små saker blir stora på nära håll
Det fanns en tid då ingenting kändes som mycket mer
Är det här allt, tror jag nog att jag vänder om

Igår var jag högst upp. Imorgon är jag nedanför
Jag ser inga gnistor slå ifrån min egen glöd
Jag vill känna mer, Se mer än jag ser. Något kommer brännas ned
En miljon på banken men ingenting att leva för

Inget ljus utan mörker. Jag står i mitten nu
Jag kan se det från ovan fast jag är under dig
En prostituerad soluppgång där jag blickar ut
Jag vill kramas och kyssas men du vill knulla mig

Ni vet hur vissa låtar eller vissa artisters musik bara talar till ens hjärta och man kan inte låta bli att gripas tag av texten/rytmen/melodin? Vars musik bestämmer ens humör och känslor i 2-3-4 minuter? Daniel Adams-Ray är en sådan artist för mig. Har nyss upptäck hans musik men det är den enda jag lyssnar på nu.
Den här låten får mig att känna ångest, hopplöshet, längtan, begär. Den är vacker :)

Lite Fredagsmusik :D


Cee Lo Green "Fuck you"

Grym låt med massor av fredagsfeeling! Lätt den charmigaste videon på länge! Haha...refrängen fuck you kanske låter lite negativ men musiken får iaf mig att dansa omkring här hemma med ett löjligt lyckligt leende på läpparna xD

19 November 2010/Fredag

Hola! Idag är det fredag och det känns så grymt mysigt! Fredagsfeeling på hög nivå :D

Igår var jag och My på "Harry Potter och dödsrelikerna del 1", gick på eftermiddagen tillsammans med pensionärerna och småbarnen^^ Haha...nej, riktigt så illa var det inte. Det var ganska skönt att gå på bio utan att hela kvällen försvann. Filmen var grymt bra. Har hört lite blandad kritik som t.ex. att den skulle vara seg. No way! Tyckte att det hände mycket och att man satt på stolskanten hela tiden för att hänga med. De som tyckte det kanske inte har läst boken? Jag vet ju vad som händer i boken och tyckte att de fick in mycket information från boken i vad som ska vara halva boken på film. Mycket väl godkänd enligt mig. Nog en av de bästa iaf. 

Om en liten stund ska jag fixa mig iordning (kan inte gå ut i min pyjamas) och dra till stan med mamma och Gemma. De ska köpa garn till en halsduk som mamma ska sticka till Gemma. Själv ska jag kolla efter en farsdagspresent (sent, jag vet^^) Funderar på en liten whiskeyflaska och lite goda chokladpraliner? Får se. I'll let you know later :) 
 
Jag igår, funderar på någon liknande look idag

Favorit i repris



Han är en man i sina bästa år
Hon borde färga sitt hår
Han är väderbiten
Hon är rynkig
Han är vackert sliten
Hon är skrynklig
Han är erfaren
Hon är medfaren
Han har levt ett liv
Hon har ett kvinnligt persperktiv
Han tar initiativ
Hon tar sig friheter
Han är sensitiv
Hon är hysterisk
Han är primitiv
Hon är ohygienisk
Han är ledsen, tänk all hjälp han behöver
Hon är ledsen, du ska nog se att det går över
Han är i nöd, vi ändrar hela vårt system
Hon är en typisk reaktion på ett vanligt problem
Han är arg som ett djur, bara hör hur han skäller
Hon har mens, hon är sur, det är fan vad hon gnäller
Han väcker moderskänslor
Hon väcker irritation
Han berättar vad som hände
Hon ger sin version
Han regerar
Hon manipulerar
Han är charmig
Hon spelar på sitt utseende
Han har livsaptit
Hon har missbrukarbeteende
Han var dålig i skolan för han hade koncentrationsstörningar
Hon var dålig i skolan för hon var korkad och kass
Han är bra i sängen
Hon är en madrass
Han sprider sin säd, det är sunt
Hon knullar runt
Två killar som gillar varann blir....?
Men två tjejer som gör det saknar en man
Han är en sån härlig aktivist-artist som står och pratar om förtrycket mellan könen
Hon är en trist feminist som grälar om lönen
Han som står och pratar, tysta, lyssna på honom
Hon är en manshatare, ingenting att bry sig om
Han står på scenen och pratar
Hon sitter och lyssnar
Det är just såna mönster jag hatar
Det är bäst jag tystnar
Men jag skiter i att buga och bocka
Jag ger min mest subtila gest en smocka och mitt kön och min roll
och jag sår andra frön åt andra håll
för det sista jag gör innan jag tiger.
Jag tackar för mig och jag niger

Min favoritdikt av Emil Jensen, tåls att höras en, två, tre gånger.


Daniel Adams-Ray


En grym låt av en grym artist

Lördagens look och outfit



Älskar min sammetsklänning från HM. Parades ihop med svarta kilklackar, grå fransväska och långt fjäderörhänge. En look som jag gillar starkt. Får bli den fler gånger :)

16 November 2010

Hola!
Ännu en dag har gått och den har varit helt ok. Mest legat i soffan och kollat på tv samt läst lite. Käkade en god kycklingsallad och några av mina blodiga muffins^^
Har fixat mig iordning nu och ska strax dra till syrran och fika. Ska ta med mig muffins mest för att jag inte ska äta upp alla själv. Sen finns det en stor chans att jag drar till max efteråt och käkar. Mest för att jag inte kan diska (bandaget får inte bli blött på tre dagar, världens bästa ursäkt!) men också för att det var ett tag sen och jag är så grymt sugen.

*nörd*

15 November 2010/Drama drama drama...

Hej, hopp! Nu har Louise ställt till det igen. Andra besöket på akuten iår. Även andra gången för en handskada. Lyckades skära mig igenom nästan halva vänster pekfinger när jag hackade choklad. Kvällsmänniska som jag är så hände detta tjugo i tio på kvällen. Blod överallt. Sköljer av fingret, tänker att det kanske inte är så farligt ändå. Ser hur sjukt djupt det är och att blodet bara pulserar ut ur fingret. Rycker åt mig en handduk och trycker som f*n samtidigt som jag försöker hålla upp armen i högläge. Än så länge ingen smärta, bara chock. Ringer mamma. Hon ringer pappa och sedan kommer hon förbi och hjälper mig med grejer jag ska ha med mig. Väntar med mig ute. Pappa kommer och skjutsar mig till akuten. Inte så mycket folk. Kommer till sjuksköterskan nästan direkt. Anmäler mig. Betala 300 jävla kronor och visar upp såret. Handduken har fastnat. F*n vad ont det gör! Lossnar och blodet forsar fram. Blodar ner hennes disk. F*n igen. Visas till andra väntrummet. Fyller i formuläret. Sköterskan kommer och leder oss till ett undersökningsrum. Får skölja av fingret i vatten. Handduken har fastnat en andra gång. F*n igen. Smärta! Ligga på britsen. Högläge igen. Pappa passar på att berätta att jag läser till sjuksköterska. Rodnar. Pinsamt. Behöver tack och lov inte sy. Sköterskan tejpar igen såret och bandagerar världens största bandage. Får ej duscha på tre dagar, eller diska p.g.a. infektionsrisk. Hade tänkt dusch ikväll. Typiskt. Får använda en plastpåse. Fick tejp att tejpa igen efter den tredje dagen, kanske skulle involvera My som oxå är blivande sjuksköterska, alltid bra med träning^^
Väl hemma sa jag fuck it och gjorde färdigt mina muffins som jag påbörjade innan (därför jag hackade choklad). Nu blir det muffins och en värktablett, sedan sängen.
Pust. Kan dock konstaterat att jag har världens bästa föräldrar. Tack gode gud för det!

Trasig Louise :(

Diamonds are forever



Arctic Monkeys version av "Diamonds are forever" och bondnörd som jag är gillar jag den starkt. Älskar filmen som enligt mitt tycke är en av de bättre bondfilmerna. Orginalet är strået vassare men detta var en skön uppdatering av en otroligt stark låt!

11 November 2010/En helt vanlig dag...

Idag har jag gjort absolut ingenting intressant. Men om jag skulle vänta på att någonting intressant skulle hända varje gång jag skulle blogga så skulle det aldrig bli några inlägg (kanske därför det har varit så tomt här på sistone?)
Jag har njutit av att vara i mitt något så när rena hem. Legat i soffan och kollat på film, idag fick det bli "Indiana Jones och kristalldödskallarnas rike". Mysig film att mysa ner sig i soffan med en kopp té i näven.

Har även varit med papi till Bergvik och handlat. Handlade även med mig lite grejer till Jessica. Både hon och Gemma är sjuka. Gemma var dock på bättringsvägen. Hon har haft streptokocker (igen) och denna gång verkar det som att  Jessica blivit smittad. Jag höll mig lite i bakgrunden när jag var hemma hos henne. Vill inte bli sjuk nu! Med jobb imorgon och utgång på lördag så vill jag hålla mig frisk :) 

På lördag verkar det som att jag och papi ska gå på arkivens dag. Vi var på zakrisdalsområdet för några veckor sedan och då pratade vi om arkivet som karlstad kommun har i bergsrummen på området. Vi pratade om att det skulle vara kul att åka ner och titta. Och nu några veckor senare så får vi möjligheten att göra det. Vilket sammanträffande! :D 
Ska bli kul iaf. 

Me and my doftranka :P

Just nu så sitter jag i köket och bara njuter av min nya doftranka som sprider en härlig doft i rummet. Om en liten stund ska jag dra i en dunderinpackning i håret och ta en lång dusch. Diska ska jag göra oxå. För andra gången idag. En sak kan man säga om mig iaf. När jag har det rent så håller jag det verkligen rent (ett tag iaf...^^)

10 November 2010/Städdags

Hola!

Har äntligen städat färdigt. Har hållit på sen halv nio ungefär (med break för "Nikita"), har diskat, plockat iordning fem miljoner papper i vardagsrummet, plockat upp kläder och rensat avloppen i både duschen och handfatet. *Pust*. Bekämpar även fem miljoner bananflugor i köket. Hatar dem men med en lite mix av vinäger, vatten och diskmedel så är de snart borta.

Under dagen så har jag träffat My för en fika. Det var jättemysigt! Tog en smoothie på wayne's tätt följt av en chailatte som smakade curry. De hade bytt sirapen som ger chaismaken och därmed smakade den vidrigt. Gick och klagade först och fick en ny men när den andra smakade likadant så gav jag upp. Det var bara inte min dag gällande chailatte.
Gick och kollade runt i affärerna och hittade lite för mycket fint. My och jag planerar att gå ut i helgen och det innebär som vanligt att jag längtar att ha något nytt på mig. Dock har jag en klänning som jag aldrig använt + en som jag bara använt en gång så det får bli köpstopp för mig!
Måste rensa ur min garderob oxå. Därmed har jag satt upp en lite morot för mig. Om jag rensar garderoben så får jag som belöning köpa de där perfekta jeansen från Levi's. Bara om jag rensar. Annars får jag fortsätta sukta.
På fredag jobbar jag och det känns som vanligt sådär. Är ju gött att vara ledig men det är aldrig fel att jobba och tjäna lite pengar. Det blir nog bra. Söndag så ska jag och mami dra till Mona och Nils och städa. Får alltså inte bli för mycket att dricka kvällen innan^^ Blir nog bra :)


Min nya favoritlåt, speciellt när man städar :P

Love love love


Nu får killarna börja köpa Old Spice. Vet inte hur det luktar men bara de nämner det så får det mig på fall^^

7 November 2010/Norrköping

Hola! Ikväll skriver jag från den mysiga staden Norrköping. Är och hälsar på moster, kusin, kusinbarn och co. Kom igår (i fredags?) och åker hem imorrn (Idag?). Var skönt att komma bort lite och träffa min underbara släkt :D

Idag har jag kört en solo shoppingdag och handlade som vanligt lite för mycket. Det blev några 2 koftor, 1 linne, myskläder, hörlurar till min mp3, 1 pälsväst (fake) och 1 dunderinpackning till håret från Lush. Annars kom det andra ifrån min favvobutik i Norrköping: New Yorker. Önskar att den flyttar till Karlstad snart! :D

Annars har jag bara hängt med min familj och släkt och gosat med min underbara lilla systerdotter Michaela <3

Old foto :P

Nu måste jag sova. Helg med släkten = att gå upp tidigt! Jag är tydligen den enda som sover till efter nio...

1 November 2010/Plugg

Sitter här all jacked up on coffee och ska skriva lite till på min hemtenta. Som vanligt är jag ute i sista minuten men det är då jag jobbar som bäst. Fyra sidor kvar om svensk filmhistoria från andra världskriget tills idag och amerikansk film från 1950-1970. Har redan skrivit fyra sidor om stumfilm och ljudfilm. Är alltså ganska trött på film just nu. Imorrn ska jag sitta några timmar i skolan och analysera filmklipp vi får. Ca 3-4 klipp tror jag det blir och varje klipp får vi en timme att analysera. Kommer nog vara ganska mör efter det här. Resten av veckan ska jag balansera att träffa Pernilla, Ola och Jessica. Ska helst tvätta, städa och diska innan fredag då jag åker till Norrköping. Tur att nästan alla de resterande grejerna kommer att vara otroligt roliga :D