28 Juni 2010/Ledig dag :D

Yes! Idag har jag varit ledig och imorrn är jag oxå ledig. Jippi! Har sovit ut som en gris. Elva timmar blev det tror jag :P
Var till stan en vända och kollade in rean, kom ut från HM med ett supersöt nattlinne och, hör och häpna, ett par haremsbyxor! Jag som svor att jag aldrig skulle köpa ett par så fula byxor. Men jag provade ett par idag och de var så sjukt sköna. Var ganska snygga på ett fulsnyggt vis. Vi får se hur mycket jag använder dem. Antingen blir det sjukt populära i min garderob eller så blir de mysbyxor.

Das Harems

Anyway...Ska dra till affären och handla lite kvällsmat. Hoppas min huvudvärk lättar snart oxå. Gick och lade mig med huvudvärk igår och vaknade med huvudvärk idag. Härligt.... :P

26 Juni 2010

Jäklar i deje vad trött jag är! Är så schleeten att jag kollapsar snart. Har varit en lång dag. Ska om en stund åka till Kil och mysa med Ola. Hoppas på att se "Shutter Island" ikväll.
Hoppas ni hade en bra midsommardag (med mycket baksmälla^^)

Nu ska jag mysa vidare med Sickus Dickus :D
Bye!

25 Juni 2010/Midsommar

Jupp, då var man hemma efter en lång dag. Är helt otroligt trött. Längtar efter min sköna säng. Kom hem från jobbet för någon timme sen. Jobbat från tre på eftermiddagen. Är alltså ganska trött i huvudet. Märks att man inte är van att jobba.

Började dagen med att äta tacos hemma hos Jessica. Efter det tog vi en tur till mariebergsskogen där vi åt glass, lyssnade på bjällerudsflickorna, tittade på djuren och hade det mysigt. Efter det så cyklade jag till jobbet där jag spenderade dagen/kvällen. Kan inte låta bli att bli lite avundsjuk när jag såg alla mysiga midsommarfiranden på vägen hem. Skulle gärna gått ut och festat ikväll om det inte vore så att jag börjar 7 imorrn. Kommer vara lagom trött i huvudet då :P 
Saknar Ola....

Nej, nu måste jag ge mig. Är så trött att jag knappt kan skriva...

Dancing on my own


My favourite right now

Oops....

Nu har jag ätit en halv daimtårta själv. Märks det att det är en viss tid i månaden?^^

24 Juni 2010

Idag har varit en bra dag. Har varit jättemysigt :) Hade föreläsning + seminarium för sommarkursen först imorse och det gick bra. Dock var det svårt att gå upp imorse med en varm, mysig Ola som sov så gott.
Efter föreläsningen mötte jag upp Ola på stan och vi gick omkring och kollade på rean lite. Han köpte lite grejer och jag som absolut inte skulle shoppa, shoppade. Köpte en t-shirt till Ola, ett svart linne med snygg rygg på monki och olivgröna lotuslyktor på boulevard. 
Vi käkade på lunch på Cazanova. Har aldrig käkat där förut men det var jättemysigt. Åt lax med färskpotatis och hjortronsås. Mmmm.....Vi satte oss på deras uteservering där vi stötte på några vänner till Ola som vi satt och pratade med ett tag. 

Efter lunchen åkte Ola hem och jag tog en tur till gengåvan som hade öppet idag. Hittade en snygg, hellång, militärgrön kjol som jag köpte. Blev även en kruka osm jag tänkte ha på vardagsrumsbordet. Resten av dagen har jag bara slappat. Så skönt. 
Imorrn jobbar jag vilket jag även kommer att göra hela helgen. Töligt då det skulle vara kul att vara lite ledig på midsommar men det är ju pengar det handlar om och jag trivs med jobbet så jag ska inte klaga :) Kommer att bli kul när jag är där. Dock är det en ny avdelning så man blir ju lite nervös...
Börjar tre så ska käka tacos hos Jessica och sen åka till mariebergsskogen och dansa runt midsommarstången :)
  

23 Juni 2010/Sol

Hej på er!

Det var ett tag sen nu. Hade en fantastisk utekväll med Pernilla och Anna i lördags! Lovely! 
Idag så tog jag en tur till Bergvik och efter det åkte jag till stan där jag mötte upp Jessica, Gemma och Michaela och var lite barnvakt medan Jessica var hos optikern. Pappa kom och joinade oss oxå. Sen gick vi i affärer och jag och papi åkte och handlade. Nu ska jag strax diska och sen blir det en blondinbella-kväll med mögelost, kex och fikonmarmelad, vin och "Morden i Midsomer".

Peppad inför diskningen!^^

Senare kommer Ola hit. Längtar :)

Last night was a good night

Hej, igen. Nu lever jag :P Var ute med Pernilla igår och satt på en relativt kylig uteservering. Ankans fick det bli. Tog en öl och delade på en extremt god tallrik potatisklyftor med chilibearnaise. Mmmm.....Sen blev vi festsugna så vi gick in på ankan och dansade loss. Jäklar vad kul det var! Dansade, dansade, dansade hela kvällen lång. Drog hem vid halv två tiden :D Det är nästan de spontana utekvällarna som är bäst.
Håkan Hellström, Michael Jackson, Mando Diao, Lady Gaga och David Guetta i en salig blandning gjorde så fötterna brände! Love

Förmyser med en Xider Caktus Lime, mumma!

Nu ska jag gå och göra mig iordning sen ska jag till mami och fika. Sen efter fikat blir det panikstädning så att folk kan vara hemma hos mig ikväll. Ser ut som ett bombnedslag här. Disken ser jag inte fram emot :(

Hoppas ni har en bra dag vare sig ni tittar på kungabröllop eller inte :D Bye!

This is the music


Bloc party "Flux"

Jag ikväll


Jeansskjorta från gina
Linne med örn från nelly.com
Svarta stuprör från vila
Vita tygskor (hm) och skinnjacka (hm) får hänga med oxå

Nyklippt!


Lite blondare (kan nog kalla mig blond nu?) och lite kortare. Min hellugg på utväxt klipptes in lite och det togs ca en centimeter på längden. Ljusa slingar i hela håret i en kall blond färg (skulle nog säga att bilderna som är kallare i färgen ger mer rättvisa åt färgen som den är i verkligheten). Helhetsintryck? Bra, jag blev nöjd :) Inget radikalt men fint. Den frillan jag trivs i. Dock känns håret mycket tjockare när de slitna topparna är borta.

What do you think?

15 Juni 2010/Trött men Happy!

Gud vad trött jag är i kroppen, är inte van vid att jobba :P Hade en jättebra dag idag på jobbet. Längtar nästan tills jag ska jobba på riktigt :D

Var nyss inne pån csns hemsida och såg att jag ska få pengar imorrn. Yaay! Det första jag ska göra är att boka klipptid. Ska klippa bort det slitna och slinga mig blond (eller så blont som det kan bli), ska bli kul att bli fin i håret tills helgen då det blir party hela helgen lång! :D

Bilder från sist jag klippte mig i slutet av september/början av oktober 2009. Blir dock ingen lugg den här gången :)

Förresten...

....det löste sig med skolan. Ska bara skicka in mina keywords så är jag done för veckan :D
(Ska väl även läsa lite Poe till nästa vecka :P)
 

Kvällen/Baka paj?

Hello bloggen

Fattar inte vad det är med mig. Är så jäkla seg. Är helt omöjligt för mig att resa på aschlet, gå till diskbänken och diska. Diska, städa, tvätta-genen måste ha hoppat över mig. Fattar inte. Mami och Jessica är jätteduktiga på att hålla rent och fint medan jag är helt hopplös. Gillar att inreda och njuter verkligen av ett städat och iordninggjort hem. Men att hålla efter och dammsuga en gång i veckan är inget som existerar i min värld. Suck.....

Nej, nu ska jag baka paj och diska glas och tallrikar. Det är ett steg i rätt riktning. Eller jag kanske borde säga: "Ett litet steg för mänskligheten, ett enormt kliv för Louise Bredberg!" 


Jag idag


Hade shorts på mig först imorse, dock var det alldeles för kallt. Tur att jag tog med mig mina jeansleggings :D

14 Juni 2010/Jobbintroduktion

Hej på er!

Är tillbaka från jobbintroduktionen, det var ganska så intressant. Speciellt lönedelen^^
Det som inte är så bra är att jag ringt till kursadministratören fyra gånger utan att fått något svar samt lämnat ett meddelande där jag förklarar varför jag inte kunde komma. Har dock inte fått svar än....Måste maila både henne och min lärare nu för säkerhetsskull. Då kan de iaf inte säga till mig att jag inte försökt få tag i dem och lösa problemet.

Har även varit på bibblan i stan och lånat en samlingsvolym av Edgar Allan Poe's verk. Ska läsa "The tell-tale heart" och "The black cat" och göra såkallade keywords att skicka in ikväll. Vi skulle ha seminaium om detta idag men då kunde jag inte närvara :( Hoppas det inte gör något. Ska göra ett kick ass arbete istället som förhoppningsvis väger upp min frånvaro.

Det som är tur är att jag har kollat schemat och jag jobbar inte samtidigt som några av de resterande tillfällena av sommarkursen. Gött! Slipper man den ångesten :)

Har fått ruggigt dålig hy på sistone, hormoner? Men har köpt nya hudvårdsprodukter så det är snart åtgärdat :)


Hahaha...Klockrent!

Blade1.jpg Blade 4 image by Warcrown716

Natt

Ska strax gå och lägga mig. Har introduktion för sommarjobbet imorrn. Ska bli spännande. Är lite pirrigt :P Är samtidigt start för sommarkursen så vet inte riktigt hur jag ska lösa det. Kan ju inte vara på två platser samtidigt. Självklart glömde jag att maila kursadministratören eller vem det nu är jag ska maila om detta. Får alltså panikringa imorrn bitti. Härligt......Tänk att jag aldrig lär mig.

Ska även gå bredvid två dagar inför sommarjobbet. Tror det blir tisdag-onsdag. Spännande och extremt pirrigt, trots att det är samma avdelning som jag hade praktik på i tre veckor. Kommer att gå bra när jag väl är där men som sagt, alltid pirrigt i början :P

Nej, nu ska jag, mitt pigga as, gå och lägga mig i sängen och kolla på "Rocky V", kollade på trean och lite av fyran igår natt med Ola. Somnade i början av fyran. Säger lite om mitt intresse. Men, det känns lite mysigt att ändå.
Frågan är bara: i denna film (femman) så har Rocky fått hjärnskador så att han inte kan/borde boxa. Frågan är då: hur ser man skillnad? Själv tycker jag Rocky alltid verkat lite smått hjärnskadad^^
 
Eye of the tiger, dam damdamdam damdamdam damdamdaaaaam......!

13 Juni 2010/Motivation

Sitter i min fåtölj och försöker helt desperat hitta motivationen. Måste verkligen diska upp det det enorma diskberget som placerat sig i mitt kök. Det blir bara så jobbigt när det är så mycket! Egentligen är det jobbiga att komma igång. När man väl organiserat upp det lite (i mitt fall: diska tallrikar först, sen glas, sen bestick, sen grytor/kastruller m.m.) och tagit bort alla äckliga gamla matrester så är det inga problem.
Som belöning så tänkte jag baka mig en blåbär- och hallonpaj med massor av marsankräm att mumsa på till "Poirot" som börjar 21.30.

Äh...det är väl bara att börja antar jag :(

12 Juni 2010/Kil

Nu ska jag hoppa in i duschen och fixa till mig. Sen hoppa i lite kläder, blåsa/platta håret, sminka mig och packa grejer. Efter allt detta ska jag ta bussen till Kil. Bussen går 18.10 från stan och är här typ 18.18 så jäklar vad bråttom jag fick helt plötsligt :P
Hade jättekul igår. Var hos My och Erik och tog ett glas vin eller tre :P Snackade en massa, spelade massor av Wii. Ägde på bowling :P Har skitont i höger arm idag av allt svingande och bowlande^^

Men nu: duschen!


Drink

Gjorde en svingod drink igår. Min variant av appletini. Har inget centilitermått så använde teskedsmått istället *skäms*

2 rågade tsk Bacardi Apple
2 tsk Sour Apple Drinkmix
Fyll upp med Tropicana äpple, päron och passionsfruktsjuice (Sommarnyhet) 
Skaka allt i en shaker och servera i ett martiniglas. Svingott!
 


Borde finnas Neulash för håret


Bild snodd från Angelicas blogg

Det är så här mitt hår ska se ut om typ 2-3 år. Så jäkla snyggt. Vill ha långt hår nu! Borde verkligen finnas Neulash för håret. Ifall man med en typ av "eyeliner" kan få ögonfransarna att växa otroligt mycket så känns det som att en typ av inpackning som får håret att växa snabbt inte ligger alltför långt fram i framtiden. Skulle nog vara villig att betala några kronor för det :P


10 Juni 2010/Shopping

Hehehe....har shoppat lite för mycket idag. Får ha shoppingstopp ett tag nu. Det enda som jag behöver och kan tänka mig att shoppa inte bara för att jag vill ha det är en ny vit bh. Den jag har nu är typ fyra år gammal och behöver pensioneras snarast! Trevlig info va?^^
Köpte iaf äntligen en jeansskjorta som jag har tittat efter hur länge som helst, ett par svarta jeansshorts, två par mjukisshorts (ett par vita och ett par militärgröna) och ett par strumpbyxor med små hjärtan på :D
Är jättenöjd. Speciellt med mina mjukisshorts, endast 25 kr styck på JC (rea)! De är snygga nog att ha på stan och stranden men även mjuka nog att sova i. Love it!

Kollade in studenterna när de åkte flak i stan tidigare idag. Behöver jag säga att jag är avundsjuk? Åkte aldrig flak på min student :(
Önskar att man kunde ta studenten igen! Fast det är väl lite det som är charmen med det hela. Det är liksom once in a lifetime :D

Nu ska jag slappa lite mer med lite maränger och kolla på "Sex and the city" (filmen) som jag lånade av Jessica. Man kan väl aldrig se den för många gånger? Måste se tvåan snart. Ta en biokväll inom snar framtid My?^^

Sickan och jag framför datorn, puss på dig! xD

Pastell nails



Nytt mintgrönt nagellack från Depend
Nya vita tygskor från HM

I'm lovin' it! Skitsnyggt med pastellnagellack, speciellt när man börjar få lite färg :) 

9 Juni 2010/ :(

Åh...vad besviken jag är! Bidde ingen reunion för sp3ku ikväll. Inställt p.g.a. vårt kassa svenska väder! Bläää....Skiter i dig snart Sverige. Någon på att emigrera?
Hade sett fram emot ikväll jättemycket, skulle bli skitkul att träffa alla igen. Får ta det en annan gång.
Vad ska man göra ikväll då? Glo på tv som vanligt? Är iaf "Morden i Midsomer" ikväll :P

Sista dagen i skolan igår, skönt! Är jäkligt skoltrött för tillfället. Dock lite sorgligt eftersom jag aldrig mer kommer att gå i den klassen. Ska läsa om en kurs till hösten så kommer hamna en termin bakom min nuvarande klass. Känns tråkigt men samtidigt skönt. Kul att träffa lite nytt folk!

Nu har jag alltså sommarlov tills på måndag då jag har introduktion till mitt sommarjobb och introduktion till sommarkursen. Ska bli intressant :D

Idag ska jag passa Michaela en stund medan Jessica och papi är på tv jakt på Solareturen. Sen ska jag, Jessica, Gemma och Michaela åka till stan och leta efter en skolavslutningsklänning till Gemma. Busy, busy.... Måste alltså göra mig iordning strax då papi kommer kl. tre :)

Bye!

Evening


Äntligen färdig! Duschad, insmörjad, fönad, plattad, klädd, målad osv. Det tar lite tid :P
Nu ska jag om en liten stund åka till Kil. Får se om jag hinner kika in imorrn...
Happy friday!


Spinning round my head right now


MGMT "Kids"

4 Juni 2010/Fullt upp...

....och imorrn lär inte bli bättre. Dock bli det roligare grejer imorrn!

Hade klinisk examination imorse i venprovtagning, PVK och injektion. Det gick oväntat bra. Blev godkänd vilket är en fördel^^
Tog en kort tur på stan med My efteråt där jag äntligen köpte min bacardi apple! Blev några öl och lite blanddricka oxå. När jag kom hem la jag mig ute på balkongen, spelade hög musik och solade. Var jätteskönt och det känns som att jag fick lite färg även om jag hade solskydd på mig. Kände att jag inte ville bränna sönder mig inför imorrn.

Vid ett tíden slängde jag på mig en klänning och cyklade till sjukhuset. Barnakuten närmare bestämt. Lilla Michaela hade kaskadkräkts på BVC och de skickade henne och Jessica till sjukhuset. Michaela har haft en tuff start på sitt liv. Hon har kräkts mycket och ej gått upp i vikt, vid ett tillfälle hade hon t.o.m. tappat i vikt. Och vi pratar om ett barn som förväntas gå upp några hundra gram i veckan. Hon fick hög feber i söndags och samma dag åkte de till sjukhuset. Där var de tills i tisdags då de fick komma hem på permission. Läkaren misstänkte en virusinfektion och mjölkallergi. Hon fick sondmat på sjukhuset men fick inte behålla det heller. Tillslut gav de henne vätskeersättning med salt och glukos i genom dropp.
Då hon fick mjölkfri ersättning lyckades hon behålla maten och med en antibiotikakur så gick febern ner.
Idag alltså började hon spy igen. Jag åkte för att hålla Jessica sällskap. Fick hålla och vagga en mycket trött och hungrig tjej som bara spydde. Hon var jätteduktig när läkaren klämde och kände på hennes lilla mage, lyste i ögon och i öron. Grät inte ett dugg! Hon somnade tillslut i min famn.
Tillslut efter blodprover m.m. så fick vi åka hem. Läkaren tror sig hittat anledningen och jag hoppas verkligen att hon blir bättre nu!

Nu efter en lång dag har jag käkat mat, druckit ett glas rosé. Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning. Ola kommer och hämtar mig vid nio-tio. Längtar! :D

3 Juni 2010/Bibliotek och cykeltur

Hej igen!

Min härliga tonfisksallad försvann i ett nafs, det var så himla gott! Nu sippar jag på ett glas rosé och njuter av lugnet före stormen. Ska om en liten stund börja plugga PVK, venprovtagning och injektionsteknik. Roligt det låter eller hur?^^
Inte det jag ser fram emot mest kanske men sånt måste oxå göras...

Imorrn blir det examination i ovanstående ämnen (skitnervös!) och reste av dagen är jag ledig. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på? På kvällen ska jag till Kil och mysa med Ola. Längtar! Vi har inte setts på en vecka nu. Dumma Munkfors! På lördag ska jag till Molkom och städa hos Mona och Nils och på kvällen blir det massor av härligheter :D

Övertrött?

Dagen har spenderats först på uni där jag och My pluggade lite inför morgondagen. Lånade en bok för första gången på mycket länge då mitt lånekort legat på golvet i min klädkammare, begravd under ett berg av kläder i typ ett år. Nu ska det inhämtas kunskap!
Tog sedan en tur på stan där jag hittade lite för mycket roligt på Monkis rea. En hög svart vid kjol som är perfekt nu till sommaren och den vita stickade halvgenomskinliga "mag"tröjan som jag har på bilden ovan. Tröjan är jättefin till ett par shorts och bara en bikinitopp under en varm sommardag (då den inte är allt för kort), med linne under om det är lite kyligt eller med en endast en svart bustier under till ett par svarta jeans eller skinnbyxor och höga klackar för en utekväll. Är jättenöjd!

Kom hem och tog cykeln till IKEA där jag mötte upp mami som skulle handla en present till sin kompis. Handlade lite på Systembolaget och Maxi när jag ändå var där :)

Har resten av dagen suttit på min mysiga balkong och läst ut min ruggiga bok.

Shutter Island, Patient 67

Shit, sitter på balkongen och har precis läst ut "Shutter Island, patient 67" av Dennis Lehane och mår seriöst illa. Vilken jäkla bok! Så fruktansvärt grym, mörk och vriden. Men samtidigt så oerhört intelligent att jag får kämpa med att hänga med i svängarna. Den ger en äckligt realistisk bild av hur det är att vara galen, helt vansinnig.


Trots allt var det en fantastisk bok som jag stark rekommenderar!

Nu ska jag fixa iordning min tonfisksallad och mumsa på den framför "Halv åtta hos mig". Behöver lite "normalitet" nu :P Får se om jag orkar sova inatt... 

Kvällens låt


Arctic Monkeys "Teddy Picker"

Drink lördag




(Shotsen representerar drinkblandningen som jag ej kunde hitta bild på :P Är vanlig drinkblandning från affären jag menar, ej Apple Sourz, så rik känner jag mig inte! )

Shopping/Klänning + Örhängen



Örhängen 29,50 :- HM
Klänning 69,50 :- HM

2 Juni 2010/sol

Idag har jag njutit. Suttit på balkongen i några timmar imorse och läste den mycket spännande "Shutter Island, patient 67", fick lite färg på benen :)
Tog sedan en tur till Bergvik då jag blev extremt sugen på en orginalburgare på Max. Somlade lite i affärerna och kunde naturligtvis inte låta bli att handla lite. En klänning och ett par örhängen från HM. Fick iaf 10% då det är klubbdagar. Funderar på att ha sagda klänning på lördag. Längtar grymt mycket dit. Ska först på Red House Rock på skoghall och se Olas band spela, sen ska jag och My på klassfest på Färjestad. Wiiiee...! Ska bli så sjukt kul. Funderar på att köpa bacardi apple och lite sour apple drinkblandning. Lyxa till det lite :P Sjukt sugen på appletinis!


Nya klänningen och örhängena skymtas^^

Nu håller jag på att tvätta och sitter för tillfället på balkongen och njuter. Ska strax springa ner i källaren och ta ut maskinen och lägga i en ny. Hard work work!

Jag igår


Skinnbyxor, vit t-shirt, jeansjacka, gladiatorsandaler

Gårdagens bekväma men snygga outfit. Älskar mina skinnbrallor! Har dem till allting :D Funkar lika bra till vardags som till fest. (Ej äkta skinn :P)

Är den alltid lika fantastiskt fräscha universitetstoaletten i bakgrunden^^

Min balkong 2010 (Än så länge...)

Har börjat lite smått med att plantera och göra iordning på min balkong. Älskar att sitta där ute på dagen och kvällen. Ta ett glas vin, röka en cigg och lyssna på bra musik = underbart!

Så här långt har jag kommit än så länge...

Idag så köpte jag två murgröna och en hortensia som jag planterade i den höga svarta krukan. Blev jättesnyggt tycker jag :) Pelargonerna som är i krukorna som hänger på räcket och som sitter i krukan på bordet köpte jag på torget för 20 kronor styck och den stora ljuslyktan köpte jag på regnskogsbasaren på Hammarlunden för 30 kronor, det kallar jag ett kap! Blev skitglad. Ska fylla på den med mer sten men annars så är den i princip klar. Det enda som fattas nu är en stor växt ev. en klätterväxt i hörnet vid fönstret, vill även ha en lavendel i en kruka. Annars så är jag väldigt nöjd :) Ska sätta mig där en liten stund och ta öl. Sommar here I come!

Vill någon komma hem till mig och ta ett glas vin på balkongen just let me know^^