29/4 2010/Högklackat

Vinglar omkring i mitt lilla hem på mina 13,5 cm klackar. Fick hem dem förra veckan och försöker gå in dem. De är liiiite on the high side och lite vingligt är det även för en van klackvandrare som en annan. Men det är bara att träna. Konstigt nog är det inga problem att dansa i dem? Ja, mina vänner jag dansar hemma. Det är min dirty little secret, ibland när jag har tråkigt (okej, nästan varje kväll) så klär jag upp mig, fixar håret och sätter på mig klackar, sätter på mig höööög musik och dansar runt i lägenheten. Lyfter humöret direkt! :D

The heels

Längtar tills imorrn som nog kommer bli en bra dag, ska städa och fixa iordning hemma så det ser fint ut på lördag. På kvällen ska jag till mami och käka middag, ska grilla! Mumma :D Ska även gå till brasan här på våxnäs och kolla. Jessica och Gemma ska oxå till mami men vi får väl se om Jessica kan komma. Man vet ju aldrig nu när bebisen kan komma när som helst, men vi får väl se. Annars blir det jag, mami och Gemma.
Senare på kvällen ska jag ta bussen till Kil och gå på Chill inn med Ola och hans kompisar. Ska alltså bli en härlig kväll.

Lördag blir det födelsedagsfirande på dagen och födelsedagsfest på kvällen. Dock inte min fest utan det är två av Olas kompisar som fyllt år i dagarna så ska fira. Då blir det att åka tillbaka till Kil igen :P
Ett jäkla farande men roliga saker att göra.

Nu ska jag kolla på "Lyxfällan" och ta mig en stor bit hallon- och björnbärspaj!

Tonight....

.....don't forget!

28 April 2010/S-HLR

Hello hello!

Trött är jag idag. Konstigt att jag aldrig lär mig att man kanske ska gå och lägga sig innan halv två om man ska upp sju nästa morgon? Var zombietrött, konstigt att jag inte skrämde folk på bussen.
Orsaken till min sena sovtid var att jag kom på (kl. 00.10) att jag kanske skulle plugga lite inför S-HLR-kursen (Hjärt- och lungräddning för sjukvårdare) som jag skulle gå på morgonen efter (alltså idag). Kunde vara bra att kunna något då vi skulle testas på informationen i handboken. Läste igenom boken och antecknade en massa. Kul att se att det lönade sig då jag fick alla rätt på det lilla "provet" vi hade :D


Var riktigt roligt på kursen. Läraren som tidigare varit jättegrinig var helt ok idag (hade henne i HLR också), lärde mig massor och jäklar vad jobbigt det var! Måste träna upp min kondition och styrka, fem minuter med bröstkompressioner och inblåsningar på träningsdockan så hade jag skitont i mina handleder och var lite yr :P Tur att man på sjukhus byter av varandra varannan minut!

Fick även testa på en defibrillator, var exakt som en riktig dock gav den inga strömstötar, lika bra annars hade jag säkert gett mig själv en liten oavsiktlig "pick me up". Var jättespännande och lärorikt samt att man fick ett litet certifikathäfte som visar att man är utbildad inom detta, jag älskar sådana! Kul att ha något som visar att man lärt sig något.

Shoppade lite kul när jag åkte hem och träffade Jessica och pratade lite bebistalk på eftermiddagen. Still no baby though... Får se när hon väljer att poppa fram sitt söta lilla huvud :D

Nu ska jag ta en kopp té och krypa upp i soffan. Mys är ledordet för kvällen!

Kväll

Nu är min födelsedag slut och det var väl en okej dag. Tog det lugnt och slappade, firade mig själv genom att göra god mat och dricka god skumpa. Det var mysigt. Ska fira ordentligt i helgen istället :D

Nu ska jag gå och lägga mig strax. Ska upp tidigt imorrn för att gå på ett studiegruppsmöte (tror jag) och på eftermiddagen blir det metodövning där vi ska ska sätta nål och kateter igen (gjorde det första gången i fredags) fast denna gång har vi lärarna där som kan hjälpa oss om det blir något problem.

Nej, nu håller gäspningarna på att kväva mig, ska lägga mig i sängen och kolla klart på "How I met your mother"

P.s. Vill tacka alla som gratulerat mig idag IRL, i telefon, sms, facebook, kort m.m. betyder sjukt mycket att ni bryr er, ni gjorde min dag!

26 April 2010/Födelsedag!

God morgon!

Idag har man födelsedag, känns lite sådär. Håller på att bli gammal nu, hela 21 år!^^ Är ledig idag men vet inte riktigt vad jag ska göra. Kanske ta en tur till stan? Tänkte iaf göra lite god mat ikväll. Funderar på att göra fläskfilé och potatis med sallad och cremé fraiche-sås. Cola till det och paj till efterrätt. Kanske en flaska bubbel? Eller är kanske lite sorgligt att sitta själv och dricka bubbel på sin födelsedag? 
Får se...

Kollade på facebook förut och hittade vårt gamla studentfoto på en gammal klasskompis sida.

Tänk att det är snart två år sen vi tog studenten. Weird!
(Jag är på andra raden, #5 från höger)


25 April 2010/Kväll

Hej, bloggen!

Long time no see? Äh...lite paus måste man få ha. Har haft en ganska skön helg. Var i Kil på fredagen, umgicks med godingen och käkade jollymacka. Lördag började på IKEA med Ola och hans pappa.
Kollade på Bergvik oxå sen åkte jag hem, tog cykeln till I2 och mötte upp familjen. Åkte karuseller med och utan Gemma. Kollade på alla roliga grejer och åt sockervadd.
På kvällen åkte jag till My, vi förfestade lite. Var egentligen meningen att vi skulle gå ut men det blev lite ändrade planer. Var kul att ses och umgås iaf.
Idag har jag varit på Bergvik (igen :P) med papi, även IKEA fick sig ett till besök där jag köpte ett par stora, fina glas för endast 5 kronor styck, fynd!
Nu på kvällen har jag diskat i ca två timmar. Var alltså lite disk att ta hand om :P Som vanligt lovar jag och svär att jag aldrig ska låta disken stå så länge igen, får se hur länge det håller det här gången^^

Nu ska jag kolla på "Da Vinci koden" och dricka mitt stora glas fullt med isvatten. Mumma!

Bye!

Jag igår/Festoutfit




Fantasi


Där vill jag vara, längst fram. Skrika, sjunga, hoppa, dansa, dregla, svimma! Nära!

Måste till Peace and Love!

Kvällens låt


Lite Them Crooked Vultures nu på kvällskvisten, lovely!

Jag idag

Förutom pyjamas så har jag faktiskt klätt på mig riktiga kläder och sminkat mig samt fixat håret.
Me today:

Hahaha...ser lite drogad ut på den sista bilden men den bjuder jag på :P

Kväll

Har varit ledig idag och det har varit jätteskönt! Sov alldeles för länge och drömde mycket skumma drömmar. Lämnade inte sängen förrän klockan fyra. Hahaha....latmask! Men det var gött att ta en riktigt slapp dag där inga krav fanns.

Enda gången jag gick utanför dörren var i eftermiddag när jag och papi åkte till Bergvik och handlade. Eller rättare sagt papi handlade. Jag har ca 15 kronor på kontot så jag fick vackert låta bli. Men det var inget som jag behövde eller ville ha så det var lugnt.

Imorrn är det en ganska lång dag med mycket skola. På förmiddagen ska jag och min studiegrupp jobba på en uppgift inför ett framtida seminarium och på eftermiddagen blir det självträning i metodövningsrummen. Vet ej exakt vad det är vi ska öva på men det framkommer nog :P
På kvällen ska jag åka till Ola och vi ska gå ut och äta. Killingen blir det nog. Blev ju aldrig någon Jollymacka som vi skulle käka för några veckor sen. Mys!

På lördag ska jag och My gå ut och festa! Ankan blir det nog med eventuell fördrink/öl/cider/vin på någon pub.
Ska bli så himla kul. Har sett ut en väst på HM som jag är grymt sugen på, funderar om jag ska ta och slå till på den imorrn? Skulle vara kul att ha något nytt på sig (som alltid) men har ifs jäkligt mycket kläder.... Ska suga på den karamellen ikväll.
Är oxå grymt sugen på att köpa nya Bacardi Mojito, en färdigblandad drink på flaska med en alkoholkoncentration på ca 14,5 %, som en vinflaska alltså. Ca 145 kr tror jag en flaska går på.

Ser supergott ut! Jag älskar att blanda drinkar själv men tyvärr är ingredienserna såpass dyra att det aldrig blir av att jag gör det. Detta är perfekt då man får en drink färdigblandad till ett betydligt bättre pris. Så kan man våga på att prova nya drinkar utan att behöva betala 300-400 kr för det. Om man verkligen gillar drinken så kan man ju senare investera i ingredienserna och göra sin egen.

Nu ska jag kolla färdigt på "Lyxfällan", lika delar ångest som underhållning är det programmet.

22 April 2010

"Halv åtta hos mig" spelar i bakgrunden och jag är så hungrig att jag tror jag svimmar snart. Ska strax gå och fix lite käk. Vad sägs om kycklingklubbor, pommes frites, isbergssallad, kvisttomater, rödlök och vitlökscremé fraiche över allt? Mmmm....säger jag! Cola blir det till oxå, såklart.

Eh...måste koncentrera mig på programmet, är ju final idag!


.....

Pengar imorrn, pengar imorrn, pengar imorrn, pengar imorrn, pengar imorrn, pengar imorrn, pengar imorrn, pengar imorrn, pengar imorrn, pengar imorrn, pengar imorrn, pengar imorrn, pengar imorrn, pengar imorrn, pengar imorrn, pengar imorrn, pengar imorrn, pengar imorrn, pengar imorrn

Det var allt jag ville säga.
Over and out.

Drömmar

Sitter nyduschad i sängen och kollar på "Sex rehab with Dr. Drew", rätt udda program. Såg på "True Blood" förut och ville inte att det skulle sluta. Även om jag läst böckerna och vet vad som kommer hända så är det ändå spännande då böckerna och serien inte är helt lika. Längtar tills nästa veckas avsnitt.

Drog på lite brun utan sol förut, tänkte se lite sommarfräsch ut men jag har inte kollat mig i spegeln än. Kanske ser ut som en sommarfräsch morot.

Har dagdrömt mig bort till sommar och Londonresa idag. Längtar som bara den! Det var några år sedan nu som jag var där. Primark på Oxford street lockar kan jag säga. Sist jag var där höll de på att bygga den. Var på Primark i någon liten förort men det var inte riktigt samma sak.
Kanske ska passa på att fixa naglarna igen som jag gjorde sist. 20 pund tror jag det kostade för supersnygga, hållbara fakenaglar.
Var dock ett helsike att få av dem när det började bli fula typ 1 ½ månad efteråt.

Läntgar till att gå och shoppa i alla fantastiska affärer, ligga i gräset i Hyde Park med en glass i näven och skvallar, göra alla turistiga grejer som att gå på Madame Tussauds vaxkabinet, åka dubbeldäckare, gå vilse i Harrods enorma köptempel. Mest av allt längtar jag till att gå ut och festa. Har aldrig åkt dit med vänner förut så det har aldrig varit läge för mig att gå ut på puben eller på en nattklubb. Men denna gång blir det andra bullar. Nu ska det festas! 

Budgetfynd

Såg denna palett på Lindas sminkblogg och jag blev så oerhört sugen på att inhandla den. Väldigt många skuggor i användbara färger med bra pigment till ett extremt bra pris!
Matt
249:- på stinamarkan.se

Skoorgasm!

Skor "Honey Mid" - White/White/Altitude
Skor "Honey Mid" - White/White/Altitude
Adidas "Honey Mid" 699:- på Junkyard

En sko som tillhör en miljövänlig kollektion. Skorna är organiskt nedbrytbara och supersnygga!
Gimmie, gimmie, gimmie!


Mitt Badrum/Tillägg önskelista


Duschdraperi 149:- Lagerhaus

Badrumsmatta 129:- Lagerhaus

Badanka sjuksköterska 35:- Lagerhaus (Tyckte att den var lite passande^^)

20 April 2010

Hola!

Ännu en dag har gått och helgen närmar sig. Längtar något sjukt mycket! Kommer förmodligen gå ut för första gången på länge, Yaaay! Är grymt partysugen. Men har man inga pengar så har man inga pengar (= orsaken till att det var ett tag sen jag gick ut).
Kan inte låta bli att längta tills på måndag då jag fyller år. Även om jag inte ska göra något särskilt. Kanske köper mig någon god mat, take away från Village Tandoori? Länge sen jag åt där, älskar ju indisk mat! Mmmm....naanbröd!

Jag planerar in födelsedagsfirandet till nästa helg istället. Får se hur det går. Syster Jessica ska nämligen få barn snart. Hon är beräknad den 28:e april men man vet aldrig när bebisen väljer att poppa ut. Kanske lite tidigt (snälla inte på min födelsedag!!!!), kanske nån vecka sent. Kanske mitt under kalaset. You never know^^

Blir ju ändå en av de bästa födelsedagspresenterna, att bli moster igen. Till en liten mysig tuff tjej! :D

Tänkte iaf kanske bjuda på pizza = göra det enkelt för mig. Papperstallrikar tänkte jag oxå köpa. Tror inte att min familj är så nogrann. En enorm familjepizza och dricka borde ju räcka? Känner att jag inte orkar fixa en massa och stressa upp mig. Samt diska allt... Det är ju ändå min dag. Den enda dagen på året som är min så då borde jag få bestämma :P


Såg i en tidning att de hade fina papperstallrikar på Lagerhaus. Kanske har de snygga engångsmuggar oxå? Måste kolla om de har en hemsida. Kul att göra det lite festligt ändå!

Nej, nu ska jag göra mat. Allt prat om pizza har gjort mig hungrig!

Sötsug

Nu är jag något så fruktansvärt sötsugen. Detta händer inte mig så ofta. Men nu har det drabbat mig hundra gånger om. Förmodligen för att jag åt sallad till kvällsmat, nu protesterar min kropp mot all nyttighet och vill ha vad som helst som är sötsötsöt!

Har ju självklart inget sött hemma. Gjorde en kopp té med massor av socker i men det hjälpte inte.

Det är ytterst synd om mig nu....


Sommarskor

Dessa hoppas jag kommer pryda mina fötter i sommar



Alla är från skopunkten

Vita tygskor är ju nästan ett måste på sommaren, gillar denna modell då den satt så fint på min fot. En brun gladiatorsandal är jag väldigt sugen på, kände att det fattades förra sommaren. De svarta sandalerna med silvriga detaljer var helt underbara, söta att ha till vardags men oxå till fest. Ett alternativ till de höööööga klackarna om man har lite ont i fossingarna efter all dans :P

19 April 2010

Ska strax ställa mig och göra mat. Kycklingsallad blir det kvällen till ära. Blev så himla sugen på det. Var ett tag sen ifs. Är ingen aktiv salladsätare, bara till mat inte som huvudrätt :P

Såhär kommer min att bli! Hahaha....nja, riktigt lika snygg kommer den inte att bli men god blir den iaf, jag gör min med grillad kyckling, isbergssallad, kvisttomater, avokado och den kommer bli dränkt i vitlökscremé fraiche! Mumma! 

Har haft en mycket ovärd föreläsning, ovärd för att jag inte kunde höra ett enda ord som sades. Kunde alltså lika gärna sitta hemma och skriva av power pointen. Inte så kul att ha hörsel som en 80-åring. Dumma vaxproppar! Så fort jag får pengar så ryker de! Vårdcentralen, here I come!

Varit ute och åkt med papi och varit lite överallt. Orkar inte beskriva nu men kanske senare. Om någon bryr sig :P
Vi hörs sen!


Vill ha!

Detta hamnade nyss överst på önskelistan (ok, 2:a plats då, Peace and Love lockar lite för mycket)
Black Fringed Big Bag
Skulle vara perfekt med en ny enorm, svart skinnväska. Min från HM som jag har haft i typ tre år nu är så jäkla sliten. Axelremmarna ger vika snart. De är så grymt praktiska sådana stora väskor. Kan ha den till föreläsningar då kollegieblocket eller datorn får plats, perfekt när jag åker till Ola då nattlinne/pyjamas, sminkväska, borste, make-up remover m.m. får plats.
I love it!

Denna skönhet är ifrån saray

Min balkong

Skulle vilja ha lite nya saker till min balkong nu till sommaren. Nyttjade den väldigt mycket förra sommaren. Är så gött att sitta i solen på dagen och läsa eller sitta på kvällen med datorn framför sig och en kall öl eller ett glas rosé i handen. Köpte ganska mycket blommor m.m. så den blev jättemysig men känner att jag skulle vilja satsa lite mer till sommaren. Det är ju ett mysigt ställe att umgås på.
AGEN Fåtölj TÄRNÖ BordPLATTA TrallRAMSÖ ParasollHYDRANGEA KrukväxtCURCUMA KrukväxtSOLIG Solcellsslinga, 8 klotBARFOTA Lykta för ljus i metallkopp
Lite inspiration till sommaren. Ungefär det här skulle jag vilja ha. Tyvärr är jag en fattig student så vi får väl se vad som prioriteras :P Lite mer belysning vill jag ha iaf, så att det blir lite mysigare på kvällen/natten. Slingorna från IKEA är såpass smarta att de drivs av solljus. Så om det är en solig sommar kommer man undan billigt.

Allt på bilderna är från IKEA

Kvällens låt


Lustigt att denna typ av musik alltid har musikvideos med en massa halvnakna tjejer i som juckar på olika saker. Äh...bra låt iaf

F A N vad jag är partysugen!!!

5 saker ni kanske inte visste om mig

1. Mitt hat mot allt vad Twix (gamla Raider) och Kit Kat heter. Fick nämligen alltid just dessa chokladbitar då min moster och hennes man kom på besök. Då detta skedde flera ggr i månaden så utvecklades ett kraftigt illamående då dessa skulle inmundigas. Kan än idag inte ens lukta på dem utan att må illa.

2. När jag åker bil/buss och ser de vita reflexstolparna som finns i vägkanten (vad kallas de?) så måste jag bita ihop tänderna och släppa. För varje vit stolpe. Och detta måste göras innan nästa stolpe kommer. Weird....

3. Jag sov med napp och snuttefilt tills jag var sisodär 6-7 år gammal. Mina föräldrar försökte många gånger vänja mig av med detta t.ex. genom att på julafton hävda att tomten tagit dem. Efter mycket gråt och tandagnisslan tog min syster med mig ut i garaget där nappen och snuttefilten låg. Efter det tror jag mina föräldrar gav upp. Avvänjningen kom iform av ett besök hos min kusin i Stockholm. Vi hade nämligen glömt att packa dem. Snacka om ångest!

4. Jag fick min första kyss när jag var 17 av en mycket full kille på nyår. Hann liksom inte värja mig. Än idag tycker jag att det var lite synd att det gick till på det sättet.

5. Min tå som är bredvid stortån (har den ett namn?) är ganska mycket längre än stortån. Detta ser lite lustigt ut samt att det gör att skor med öppna tår ställer till med mycket bekymmer.

Hope you enjoyed!

Skull Ring


Dödskallering  Glitter 79:-
Mönsterring HM 49:- (förra sommaren)
Nagellack Viva la Diva nr 4
Hand Louise Bredberg 20 (snart 21) år gammal

Min nya ring, I'm in love with it. Det är jag även i mitt semi-nya nagellack. Gillar den mörka, matta lila nyansen. Ungefär lika neutralt som svart men något mer vårigt. Fin övergång mot de mer ljusare vårlacken.

18 April 2010/Kväll

Hello hello!

Här sitter/ligger jag i sängen och kollar på "Bones". Ytterst intressant eller hur?^^
Är ju söndag idag och söndagar gör mig alltid smått deprimerad. Ola åker tillbaka till munkfors för ännu en veckas praktik och jag kommer hem till en stökig lägenhet + att det finns inget bra på tv. Sympati tack! 

Sen jag skrev sist så har jag fikat med Systeryster vilket var jättetrevligt, varit hos My och druckit öl på hennes mysiga balkong + spelat skitgubbe, ägget och familjegeni med My och Erik. Det var jättekul! Länge sen man hade så mysigt tillsammans med folk :) 
På fredagskvällen åkte jag till Ola och myste lite. Lördag käkade vi lunch hos Olas pappa, första grillningen för i år! Var jättegott, grillspett med ris och rabarberchutney och sallad. Mums! 
Busade lite med Casper (den prickiga vovven) och åt glass. 
Kvällen spenderades framför "Körslaget" med massor av ostbågar, lösgodis och fanta. Även en katt i knät nästan hela kvällen. Sören (katten) fäller något så fruktansvärt nu att mina svarta jeans var beiga när jag skulle åka därifrån. Helt otroligt att den katten fortfarande hade någon päls kvar. 

Idag så fick jag skjuts av Olas kompis till bergvik där jag vandrade omkring och äntligen fann ringen jag letat efter. Som tydligen alla letat efter då den alltid är slut. Men idag hade jag tur och fann mig en i en perfekt storlek. Kul med en lite större ring som passar perfekt på pekfingret, alla andra ringar jag har brukar jag köpa i xs eller s så de passar jättebra på ring- och långfingret men ibland vill man ha en massa ringar på sig och då funkar det inte riktigt att ha alla ringar i samma storlek :P 

Nu på kvällen tog jag en cykeltur till max och köpte mig ett orginalmål. Gud vad gott det var! Men usch vad kallt det var att cykla dit! Måste vara det där hemska askmolnet som kyler ner allt. Ändå tyckte jag att jag klädde mig ordentligt. Weird...


Tog även en kaffe, första gången jag utnyttjat erbjudandet att få gratis kaffe på max, upptäckte hur gott det är! Har knappt druckit kaffe sen praktiken och iom det så dödade jag mitt begynnande kaffeberoende i vaggan. Men idag insåg jag att jag verkligen hoppas att jag får en kaffebryggare i födelsedagspresent.  

Kvällens låt


The Chemical Brothers "Do it again"

Modern Family


Måste se! Fredag 21.30 på tv4

15 April 2010/Förändring

Hola!
Håller på och tvättar för fullt nere i källaren. Det var behövligt kan jag säga. Tror det var en månad sist. Kan säga så att bikinitrosorna brukas innan jag får rumpan ur vagnen och faktiskt bokar tvättstugan. Ska bli gött med en massa rena kläder. Jag fattar nog aldrig riktigt hur mycket kläder jag har innan jag tvättar dem.
Men jag gillar att tvätta. Att lufsa runt i mjukisdressen och hoppa ner i tvättstugan en gång i timmen tills det är klart. Avslappnande på något sätt.

Hade två viktiga möten idag. Träffade först studievägledaren och diskuterade min "framtid", kan säga såhär att det blir lite förändringar inom min skolgång till hösten. Känner mig faktiskt lite lättad.

I eftermiddag hade jag en intervju med folket på resurscentrum och det gick jättebra! Jag fick ett sommarjobb! Det känns jätteskönt att ha den tryggheten. Kommer även att äntligen tjäna lite pengar! Gissa vem som kommer att åka till London med tjejerna? Me me me :D

Nu måste jag springa ner i tvättstugan igen och slänga i ytterliggare två maskiner tvätt. A whole 'lotta washing to do? Oh, yes!

Rea

Damn, nu har nelly.com rea och jag kunde inte låta bli att beställa ett par skor. Har tittat och suktat efter dessa skor jättelänge. De var med i en drömoutfit innan jul så kan kanske säga att det inte är ett impulsköp.
Nelly  Shoes - TinaNelly  Shoes - TinaNelly  Shoes - Tina
Blir en tidig födelsedagspresent till mig själv :P 150 pix på nelly.com

Önskelista

Fyller år snart (26 April) så jag tänkte publicera en liten önskelista här till förmån för Systeryster.

Böcker: 
- Charlaine Harris: "Dead and Gone", "Exp Dead in the Family: A Sookie Stackhouse Novel", "A Touch of Dead"
- Dan Brown: "Den förlorade Symbolen"

Filmer: 
- Hellboy 2
- Inglorious Basterds
- Benjamin Buttons otroliga liv
- De gamla Star Wars-filmerna

Tv-spel (PS2)
- Singstar ABBA, Singstar Queen, Singstar 80's, Singstar 90's, Singstar Disney m.m.
- Guitar Hero (presentkort på EL-giganten kanske? Alla samlar ihop?)
- Buzz Hollywood Quiz, Buzz Pop Quiz, Buzz Svenska Genier (OBS! Behöver "Buzzrar" oxå, kan inte spela annars)

Övrigt/Grejer
- Typ allt på Bluebox.se
- Typ allt på Lagerhaus
- Fejkade vita rosor i kruka eller lavender i kruka (finns t.ex. på Plantagen)
- Drinkspel, Sanning och Konsekvens (kortspel, finns på lagerhaus), "Jag har aldrig"-spel (även det ett kortspel på lagerhaus)
-Twister, Skip-bo, Fia med knuff 
- Kylväska (lagom stor för en till två personer)
- En flaska bubbel (behöver ej vara den äkta varan), några fina champagneglas (typ 2?) och en kaka Lindt cremé brulée choklad :D 

Det räcker nog tror jag. Hittar du något här Syster?


Cykeltur/Vår








Tog en timmes cykeltur runt stan. Var helt underbart även om min kondition inte är vad den brukade.
Spelade "The sky is falling" med QOTSA i ilande fart nerför en härlig nedförbacke. Jag är så lycklig!

Våren har äntligen kommit till Karlstad!

13 April 2010

Snabbt inlägg, är mycket bättre idag! Solen har verkligen laddat mina batterier. Varit i skolan. Två föreläsningar avhandlades + en tredjedel utav boken "Parfymen", måste ha den boken. Och filmen.
Anyway...Ska ta cykeln hem till mami och lämna tillbaka lite grejer sen stoppa lurarna i öronen och ta en cykeltur till stan och tillbaka. Blev så sugen på det. Vackert väder = Louise vill inte sitta inne.
Tar min jeansjacka och drar!
Bye!


Vadå tvångssyndrom???

Tänkte gå och lägga mig en resonabel tid ikväll, inte för att jag har några direkta tider att passa men tänkte att det kunde vara bra att vända på dygnet lite lagom tills på tisdag då skola börjar igen. Men. Så hittade Fröken en ny blogg. Vet inte hur det är med er men hittar jag en blogg som jag verkligen gillar så måste jag läsa varenda inlägg. Och då menar jag varenda inlägg. Även om människan har bloggat i fem freakkin år så ska jag sitta där och läsa vad de åt till frukost den 11 juli 2007.

När jag hittade Spiderchicks blogg så blev jag eld och lågor och blev raskt oförmögen att göra något annat än att brista ut i gapskratt över hennes fantastiska inlägg. Men lite lidande blev jag när jag insåg att människan har pumpat ur sig mer inlägg under sitt 1 år och 8 månader än jag gjort under mina snart 3 år. Snart följde det stora mörkret. Louise var fast i bloggens håriga klor (ja, bloggen är en varelse med håriga klor. Den är möjligtvis rosa oxå).
När jag äntligen lästa alla inlägg så pustade jag ut. Äntligen var jag fri!
Tills för några veckor sen. Spiderchick valde att lägga ut sin gamla blogg adress. Det fanns en till blogg som hon skrev tidigare. Innan Spiderchick var uppfunnen. F A N. Nu var jag tvungen att läsa den oxå (Bloggvarlesen stod nu bakom mig med en pistol mot mitt huvud, eller vänta det kanske var en revolver? Revolver låter coolare). Trugade mig igenom den oxå.

Som sagt så har jag nu fastnat i en ny blogg. Vi får se om vi ses igen på några dagar? Annars sitter jag här, hostandes i mitt nattlinne med Ringoling på tv, oduschad och mumlandes något om katter i träd och bloggstatistik.

Kvällens låt


Jason Derulo "Whacha say"

Ny favorit!

Jag idag/Sommar



Syns det att jag längtar efter sommaren? Ska bara ha mina gladiatorsandaler, min jeansjacka och min svarta hatt så är jag good to go!

11 April 2010

Hola!
Är hemma från Kil och kollar på "Jon and Kate plus eight" på travel and living. Är alltså jätteproduktiv. Inte för att det är så jättemycket som det är meningen att jag ska göra. Borde rosta några mackor så jag får något i mig idag. Jag som predikade för Ola att han måste äta när han var sjuk håller själv på med samma sak. Ingen matlust = ingen mat. Ett mål blir det om dagen iaf. Gott för Beach 10? Nej, skojade bara, ska verkligen försöka få tillbaka aptiten men det är svårt när inget smakar som det ska.

Hade bara typ 38,5 i feber igår morse och för min psykiska hälsas skull drog jag till mami och träffade Maggie, Jessica, Gemma och mami (såklart) för lunch. Har ju varit hemma i flera dagar nu, ensam och sjuk vilket gör att jag allt om allt klättrar på väggarna. Det var jättetrevligt och köttfärslimpan var välbehövlig! Fick i mig ganska mycket faktiskt vilket klirrade gött i kistan (som det ekat i de senaste dagarna).
Fikade sedan hos Jessica. Mysigt värre :)

Åkte till Ola på kvällen och det var gött att träffa honom igen även om han blir lite hyperaktiv när jag kommer :P
Vi såg den usla remaken av "Fredagen den 13:e", har faktiskt inte sett orginalet men har hört av säkra källor att den inte är så bra heller. Äsch...en blandning av teenmovie, mjukporr och hardcore violence med flygande kroppsdelar kan väl inte vara helt fel? xP 
Inte särskilt läskig men ok i underhållningsvärde även om det var noll handling.

Blev helt överlycklig när jag kom ut i eftermiddag (skulle gå till bussen) så är det strålande sol och typ tio plusgrader eller något! Var så man längtade efter jeansjackan och conversen! More please?!

Nej, nu kurrar det i kistan så det är bäst att passa på så magen får sig något när den väl vill :) 
Happy sunny day people! xD 

9 April 2010

Fortfarande sjuk men något bättre nu i ikväll, efter x antal värktabletter, en dusch och en halv whopper. Hoppas att jag blir frisk till imorrn så hinner jag träffa Maggie hos mami för lunch och sedan åka till Ola. Han ska på någon såkallad korpengala. Men vi kanske hinner umgås lite på kvällen innan han måste dra till Munkfors. 




Så jäkla gött med en ordentlig dusch efter alla febersvettningar. Att får ha rent hår (orkade inte blåsa det eller platta så det fick bli au natural) och riktiga kläder på sig istället för äckliga pyjamas som man bott i de senaste dagarna. Och att faktiskt ätit något ordentligt för första gången på flera dagar. Hallonkrämen börjar bli lite uttjatad. Papi var snäll nog att komma förbi med ett whopper meal som tyvärr inte smakade som det brukade pga förkylningen. Blev illamående efter halva så jag antar att min magsäck har krymt lite. Imorrn hoppas jag på lite hemlagad köttfärslimpa hos mami. Gud vad gott det skulle vara! All sån typ av mat får min mun att vattnas nu för tiden. Bara för att jag inte kan göra det själv. Mamis kalops, kålpudding, porterstek m.m. är verkligen oslagbart!

Nu ska jag kolla klart på den fantastiska filmen "Austin Powers in Goldmember", en av de sämsta filmer jag sett men finns det inget att kolla på så finns det inget att kolla på!

Nu ska jag kolla färdigt på

9 April 2010/Sjuk

Är fortfarande sjuk. Eller rättare sagt, jag har blivit sjukare. Var relativt pigg igår. Pluggade med My och monterade spjälsäng och skötbord med Jessica och mami (only four weeks to go!) och kände mig ok. Sen vid nio så började jag frysa, sen började jag skaka. Yaaaay...jag har fått frossa! Tempen på stadiga 40,1 grader celsius. Efter det följdes helvetesnatten med omväxlande frossa och febersvettningar som lämnade min säng dyblöt. Har aldrig svettats så mycket i hela mitt liv. Kändes som jag stått i duschen eller något. Inte så härlig känsla att bli så varm att det kändes som att man bränt sig så i solen så man har fått vattenblåsor överallt.

Blir bara så jävla förbannad! Jag fick verkligen inte bli sjuk nu! Ola är hemma hela veckan för första gången på flera veckor, jag har tenta imorrn och Maggie (min moster) kommer och hälsar på från Norrköping och jag vill inte vara sjuk!

Som ni kanske förstår så kommer jag inte kunna göra någon tenta imorrn. Yaaay, vad kul det känns! *sarkastisk*

Ni får ursäkta men jag känner mig lite bitter just nu...

Jag idag



Blir "mc-jacka" och converse till detta. Får se om vi ses på Bergvik! :D

Sommar




Vill ha sommar! Kunna ha sin fina jeansjacka och tunna klänningar igen. Sitta vid älven och dricka en kall öl med sina vänner och sen ta cykeln hem. Jag lever på sommaren!

Fredagens låt!


Denna spelades mycket både på förfesten och på ankan. I like it!

6 April 2010

Hej på er!

Jag är fortfarande sjuk men febern är tack och lov borta! Halsen är värre och jag låter som en rökare som rökt i 20 år när jag pratar (= HES!), huvudvärken hålls i schack med ibumetin.
Blev lite ändrade planer idag så jag ska nog ta en snabbis till Bergvik och kolla där sen åka till uni och plugga lite. Ta sedan förhoppningsvis en tur till Kil. Får se hur det går....

Imorrn ska jag och My plugga tillsammans vilket känns jättebra! Tror att det blir lite mer effektiv pluggtid då :P
Nu ska jag göra mig iordning. Bye!

Nu är jag trött på det här!

Jag hatar att vara sjuk! Känns rätt ok nu när jag knarkar ibumetin som om det inte finns någon morgondag och tvingar i mig mat så att jag inte blir sjukare/tröttare. Känner mig grymt äcklig då jag inte nog med febersvettningar inte har duschat sen i torsdags. Blä!

Gör mos nu som jag ska trycka i mig med massor av ketchup så att det smakar något, sen ska jag ta världens längsta dusch med massor av duschkräm, shampoo och balsam så man blir ren och skön igen. Det gör så mycket med en dusch för att känna sig piggare. Även om man måste ta med en pall in för att man inte orkar stå^^

Massor av hudkräm, en rejäl tandborstning, min härliga Lee Stafford spray i håret (som luktar underbart) och en ny pyjamas så känner jag mig nog som en ny människa igen.

Och icke att förglömma den allsmäktiga ibumetinen!


5 April/Sjuk

Hej folket!
Idag har jag haft en skitjobbig natt/dag. Har sovit skitdåligt då jag haft frossa halva natten. Vaknar vid 11 och har dunderhuvudvärk, hosta, feber och är grymt illamående. Usch! Ringde till papi och han kom över med värktabletter och cola. Efter x antal timmars sömn och ett par ibumetin så har jag lyckats äta lite och känner mig ganska ok. Så pass att jag kanske orkar ta en dusch sen. 

Får verkligen inte vara sjuk imorrn så nu hoppas jag att det går över snart. Men allt detta kan jag hantera sålänge min näsa inte får för sig att börja rinna. Det står jag inte ut med. Hellre ont i halsen, hosta och feber än täppt samt rinnig näsa! Peppar peppar att jag slipper näsproblem!


Nu ska jag kolla klart på "The Notebook" 
Bye! 

Kvällens låt


Them Crooked Vultures "New Fang"

4 April 2010/Påskdagen

Då var påskdagen över. Har inte gjort så mycket. Tog en lååång sovmorgon, gjorde mig iordning och bakade med Pernilla som i the good old days. Blev ganska så improviserade muffins. Hade inget margarin så vi hade i extra mjölk istället. Smakade som finska bullar. Gjorde hälften choklad och hälften vanilj/kanel och vissa hade jordgubbar i sig. Mumma!

Var jättemysigt att träffas igen, pratade igenom kvällen i fredags och jag insåg att jag kanske var lite fullare än jag trodde. Hade jättekul iaf och tydligen så körde jag och domderade med varenda kille jag träffade. Med positivt resultat! Då vet man hur man ska ragga om man blir singel igen^^ stackars pojkar :P

Fick även ett gammalt brev från Pernilla som hon skrev till mig i typ sexan/sjuan någongång. Vi var inne i en brevskrivar period då vi sprang fram och tillbaka mellan våra hus (som låg på samma gata^^) och lämnade brev med vadhelst föll oss in i tankarna :D
Hur kul som helst att se igen!

Nu ska jag kolla på en av världens vackraste filmer "En geishas memoarer" och sen sova. Till veckan blir det plugg, plugg, plugg!

God natt!





Nu ska jag sova med mitt nya fina påslakanset från IKEA nerbäddat. Är alltid mycket skönare att sova i en nybäddad säng!

Kvällens låt


Queens of the Stone Age - "God is in the radio"

Har fått dille på QOTSA på senaste tiden. Den som läser det här och är sugen på att ge mig en födelsedagspresent (*host* systeryster *host*) kan få veta att jag önskar mig en musikdvd med QOTSA xD

4 April 2010/Påskafton

Hade en fruktansvärt rolig partykväll igårkväll! Det är något i kombinationen med jag, Pernilla, My, ankan och en flaska vin som är så sjukt rolig!

Var hos mig på förfest där vi pratade, spelade drinkspel, sjöng singstar och spelade sjukt bra musik :D
Drog sedan till ankan där det dansades ordentligt! Har lite träningsvärk idag :P Säger lite om hur fantastiskt dansgolvet var.

Idag så har jag firat påsk hos mami, åt alldeles för mycket, spelade brädspel och målade påskbrev. Var mysigt. Stannade där och kollade på "Körslaget" och sedan "Rush Hour 3". Efter det så kände jag att det var dags att gå hem och knyta sig. Ska sova strax! BYE!

Kvällens låt


2 April 2010

eller egentligen 3 april men who cares? Är jättetrött efter den bästa partykvällen på länge! Ska lyssna på liye musik sen blir det sova så man orkar med påskafton imorrn!

Blir en riktig ätafton imorrn med familjen :D

Förhoppningsvis blir det lite bak med Pernilla på söndag innan hon åker tillbaka till Oslo. I slutet av april blir det förhoppningsvis att jag åker och hälsar på dem istället!

Jag ikväll typ :P

BYE!

"Up"


Älskar den här filmen! Och älskar hunden och fågeln. De är bäst! xD

"Squirrel!!"

"May I take your bird back to camp as my prisoner?"^^

Imorrn?







Mums!


Bacardi Breezer Mango! Prova den om ni kan, så sjukt god! Smakar mango och passionsfrukt. Farligt god!

1 April 2010

Har ni råkat ut för några aprilskämt idag? Inte jag, än iaf^^ Kanske något som jag inte vet om än :P

Har haft metodövning idag och det var ganska intressant, vi satte sond (för sondmatning :P) i näsan ner till duodenum och så har vi tränat aseptik (t.ex. att tvätta och klä sig inför operation). Alltid kul att träna på dessa saker som man kommer behöva kunna inom en snar framtid :)

Efter så åkte jag och My till stan och kollade runt lite, handlade lite förkrök tills imorrn då jag, Pernilla och My ska gå ut! Ska bli så sjukt kul :D Verkar även som att jag och Jessica ska gå på IKEA imorrn på dagen vilket låter grejt :)

Blir några sådana här imorrn, men önskar att vi hade lika många sorter här i Sverige!


Nu är jag alltså all set inför fest imorrn. Frågan är bara vad man ska ha på sig....Står nog mellan det jag hade förra helgen (svart/vitrandig topp med axeldetaljer, svarta stuprör, då: converse, nu: svarta kilklackar) eller grått halvlöst linne, svart kort kjol, prickiga strumpbyxor och svarta kilklackar. Hmmm.....
What do you think?

Ska hoppa i duschen om en liten stund och sen göra mig fin. Ska träffa Ola senare :)